Σκάκι στελεχών παίζει ο Τσίπρας: Κουτεντάκης στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής

Σκάκι στελεχών παίζει ο Τσίπρας: Κουτεντάκης στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής

Τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη όρισε ο πρωθυπουργος ως το νέο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, σε αντικατάσταση του αμφιλεγόμενου καθηγητή Κωνσταντίνου Λιαργκόβα, του οποίου η θητεία δεν ανανεώθηκε.

Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν προηγουμένως γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, ενώ η κυβερνητική του θητεία είχε ξεκινήσει από το οικονομικό γραφείο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο διορισμός έγινε με εφτά ψήφους υπέρ, έναντι δύο κατά και τρία «παρών» από την Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε τον κ. Κουτεντάκη «νέο, έμπειρο και με άποψη», σημειώνοντας παράλληλα ότι η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία κρίνονται στην πράξη.

Διαφήμιση

Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κουτεντάκη, ο οποίος αντικαθιστά τον Παναγιώτη Λιαργκόβα η θητεία του οποίου έληξε, τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ., η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ενώ ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι δήλωσαν «παρών».

Από την ψηφοφορία αποχώρησε ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θόδωρος Παπαθεοδώρου, καταγγέλλοντας τη διαδικασία καθώς, όπως υποστήριξε, «δεν έγινε δεκτή η πρόταση του για αναβολή της ψηφοφορίας ώστε τα μέλη της Επιτροπής να έχουν γνώση και των άλλων 9 υποψηφίων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση κατά τη δημόσια προκήρυξη».

Όπως είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, στο φάκελο με την πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τον διορισμό του κ. Κουτεντάκη στη θέση του Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού, υπήρχε ένα συνοπτικό σημείωμα μιάμιση σελίδας που άφηνε τεράστια κενά και αδικούσε και τον ίδιο τον υποψήφιο.