Κλιμακώνουν οι Τούρκοι: Ερευνούν για κατασκοπεία τους δύο Έλληνες

Κλιμακώνουν οι Τούρκοι: Ερευνούν για κατασκοπεία τους δύο Έλληνες

Την κατηγορία της κατασκοπείας ερευνούν οι τουρκικές αρχές, χωρίς να την έχουν εντάξει ακόμα στο κατηγορητήριο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής τους.

Η κίνηση αυτή των τουρκικών αρχών, αν και βασίζεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί έστειλαν φωτογραφίες από τα κινητά τους τηλέφωνα στους ανωτέρους του, αποτελεί σαφή ένδειξη κλιμάκωσης της υπόθεσης, ανάγοντας το ζήτημα σε πολιτικό.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας δήλωνε ότι δεν τίθεται θέμα “ανταλλαγής” των κρατουμένων, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποστάγ.

Διαφήμιση

Η κράτησή των στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης παρατείνεται, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.