Φυλακισμένοι μέχρι τη δίκη οι δύο Έλληνες στην Τουρκία

Φυλακισμένοι μέχρι τη δίκη οι δύο Έλληνες στην Τουρκία

Το επικίνδυνο σενάριο της παράτασης της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, φαίνεται να υλοποιείται καθώς, όπως μεταδίδουν τουρκικά media, η τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε την έφεση, αφού πρώτα είχε αναβάλλει την ακροαματική διαδικασία.

Κατά συνέπεια, όπως όλα δείχνουν, οι δύο έλληνες στρατιωτικοί δεν θα αποφυλακιστούν, ενώ θα πρέπει να ορισθεί τακτική δικάσιμος για την υπόθεσή τους, ο χρόνος της οποίας παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος.

Νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς είχε ανεβάσει τους τόνους, ζητώντας “να μη γίνει σίριαλ” η υπόθεση και αξιώνοντας σεβασμό του διεθνούς Δικαίου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ζητούσε να αξιολογηθεί η υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις.

Διαφήμιση

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Τουρκία, αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ετίθετο ποτέ θέμα ενδεχόμενης ανταλλαγής τους με κάποιον ή κάποιους από τους πραξικοπηματίες που συνελήφθησαν στην Ελλάδα.

Διαφήμιση