Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης των δυο Ελλήνων στην Τουρκία

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης των δυο Ελλήνων στην Τουρκία

Αναβλήθηκε σήμερα η εκδίκαση και αναμένεται να εκδοθεί αύριο ή το αργότερα μέχρι το τέλος της εβδομάδας η απόφαση επί της έφεσης αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα το κατηγορητήριο περιορίζεται στην παράνομη είσοδο παράνομη στη χώρα και σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Διαφήμιση

Η αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, ενώ η πολιτική ηγεσία συνεχίζει να αισθάνεται ανήσυχη για το ενδεχόμενο να επιχειρήσει η Τουρκία να πολιτικοποιήσει το ζήτημα περιπλέκοντας τις εξελίξεις και δημιουργώντας ένα ακόμη σημείο τριβής στις, ήδη τεταμένες, διμερείς σχέσεις.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στις φυλακές Ανδριανούπολης κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο σε τουρκικό έδαφος. Ο 25χρονος υπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και 29χρονος, λοχίας Μηχανικού Δημήτρης Κουκλατζής που υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη από την περασμένη Πέμπτη 1η Μαρτίου.

Η ελληνική πλευρά -μέσω των Τούρκων δικηγόρων που διόρισε το ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη- κατέθεσε αίτημα στην τουρκική δικαιοσύνη για να δικαστούν κανονικά οι δυο στρατιωτικοί αλλά ταυτόχρονα να αφεθούν ελεύθεροι ωσότου οριστικοποιηθεί η ετυμηγορία του τουρκικού δικαστηρίου.

Οι δυο αξιωματικοί κρατούνται στην ίδια πτέρυγα με τον με τον πρώην ηγέτη της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης, Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Ο Ντεμιρτάς αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισύρουν κάθειρξη έως και 142 ετών, καθώς κατηγορείται για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες με την επόμενη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του να έχει οριστεί για τις 11 Απριλίου.

Διαφήμιση