if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα οι Ρώσοι που συνελήφθησαν στο Ελ. Βενιζέλος

Νέα στοιχεία που βοηθούν τις αρχές να συνδέσουν τις τελείες και να σκιαγραφήσουν τις διαδρομές ανθρώπων και κεφαλαίων διαμορφώνοντας ακόμα και προφίλ πιθανών στόχων, προκύπτουν από τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης δυο Ρώσων που συνελήφθησαν στην Αθήνα τον Ιανουάριο δυνάμει διεθνών ενταλμάτων σύλληψης που είχε εκδώσει η Ρωσία μέσω του δικτύου της Interpol.

Σύμφωνα με τις αρχές και δημοσιεύματα στα media οι δυο συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη της ισλαμικής τρομοκρατικής της «Αλ Κάιντα» της Συρίας, η οποία αναδεικνύεται ξανά σε κυρίαρχο σχήμα μετά την κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους. Εις βάρος τους εκκρεμούσαν ήδη από το 2015 διεθνή εντάλματα σύλληψης των ρωσικών αρχών για τρομοκρατία και μετά τη σύλληψή τους, την 1η Ιανουαρίου στην Αθήνα, η γενική εισαγγελία της ρωσικής ομοσπονδίας ζητεί την έκδοσή τους.

Η “Καθημερινή” αποκαλύπτει έγγραφα που εμπλέκουν τους κατηγορούμενος με την ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Jaish al-Muhajireen wal-Ansar (JAM) που δρα από τον Μάρτιο του 2013 στη Συρία με σκοπό τη δημιουργία του παγκόσμιου χαλιφάτου. Αποτελούσε αρχικά οργάνωση – δορυφόρο του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο, στη συνέχεια οι περίπου 1.000 Τσετσένοι μαχητές της προσχώρησαν στην Αλ Κάιντα. Ο ιδρυτής της Abu Omar al-Shishani, γνωστός ως «ο Τσετσένος», σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 2016 σε μάχη κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version