Τεράστια cyber επίθεση στη γερμανική κυβέρνηση, Πούτιν δείχνουν οι αρχές

Τεράστια cyber επίθεση στη γερμανική κυβέρνηση, Πούτιν δείχνουν οι αρχές

Επίθεση hackers τεραστίων διαστάσεων στα γερμανικά δίκτυα αποκαλύπτουν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας για την οποία οι υποψίες και οι πρώτες ενδείξεις “δείχνουν” ομάδες hackers που συνδέονται με τον ρωσικό στρατό.

Διαφήμιση

Αρχικά εντοπίσθηκαν hackers της ομάδας APT 28 που προσπαθούσαν να παρεισφρήσουν στα δίκτυα του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, τελικά όμως αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ευρύτερη επίθεση πολύ καλά μελετημένη και επί μακρόν σχεδιασμένη.

Διαβάστε  Τούρκοι hackers επιτέθηκαν στο ΑΠΕ

Αυτή είναι μια «κυβερνοεπίθεση, προηγμένη από τεχνικής άποψης και σχεδιασμένη για μεγάλο διάστημα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ. Αυτό το «σοβαρό γεγονός επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζαμε: διάφορα μέρη απειλούν, με διαφορετικά κίνητρα, την κυβερνοασφάλεια μας», τόνισε.

«Αυτή είναι μια πραγματική κυβερνοεπίθεση με στόχο ένα κομμάτι της κυβέρνησης. Είναι μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο Άρμιν Σούστερ, μέλος της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών στην Μπούντεσταγκ.

Διαβάστε  Γερμανία: Βουτιά-σοκ των βιομηχανικών παραγγελιών

Βουλευτές και η κυβέρνηση αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες για να μην θέσουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες των αρχών να εντοπίσουν τους δράστες, όπως τόνισαν.

«Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε πλήρως την έκταση της ζημιάς, θα ήταν πρόωρο»

σημείωσε ο κ. Σούστερ, προσθέτοντας ότι η

«παραβίαση της ασφάλειας είναι από μόνη της σημαντικά σοβαρή»

Ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών, Όλε Σρέντερ δήλωσε ότι η κυβερνοεπίθεση έχει «τεθεί υπό έλεγχο». «Κατορθώσαμε (…) να περιορίσουμε και να θέσουμε υπό έλεγχο αυτή την επίθεση», τόνισε στον όμιλο εφημερίδων RND.

Διαβάστε  Τρομάζει ο σύνθετος PMI στη Γερμανία

Διαφήμιση