Ο Τραμπ νιώθει την ανάσα του FBI, υποβαθμίζεται ο Κούσνερ

Ο Τραμπ νιώθει την ανάσα  του FBI, υποβαθμίζεται ο Κούσνερ

Οιονεί υποβάθμιση του ρόλου και της επιρροής του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, σηματοδοτεί η περιστολή της διαβάθμισης απορρήτου που διαθέτει, καθώς πλέον δεν θα έχει πρόσβαση στα άκρως απόρρητα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή media η υποβάθμιση της διαπίστευσης ασφαλείας του Τζάρεντ Κούσνερ είναι τυπική διαδικασία καθώς διέθετε προσωρινή έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ιστορικού του, βάσει του οποίου δεν δικαιούται πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση.

Ο κ. Kushner, ο οποίος είναι παντρεμένος με την κόρη του κ. Trump Ivanka, είχε πρόσβαση στην Daily Brief του Προέδρου, μια μυστική έκθεση πληροφοριών.

Διαφήμιση

Ο στρατηγός Τζον Κέλι, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, είχε προλειάνει το έδαφος δηλώνοντας όρι αυτό το μήνα ότι θα περιορίσει τον αριθμό των ατόμων με εκκαθάριση ασφαλείας ανώτατου επιπέδου. Αποδείχθηκε ότι ο πρώην γραμματέας του Προέδρου, Rob Porter, μπόρεσε να εργαστεί με προσωρινή εκκαθάριση ασφαλείας παρά τους ισχυρισμούς για οικιακή κατάχρηση.

Εν τω μεταξύ, η Washington Post ανέφερε ότι οι επαφές του κ. Kushner με ορισμένους ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους έχουν εγείρει ανησυχίες με στον Λευκό Οίκο.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη τους σημερινούς και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ που είναι εξοικειωμένοι με τις πληροφορίες σχετικά με το θέμα, ανέφερε ότι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κίνας, του Ισραήλ και του Μεξικού έχουν συζητήσει ιδιαιτέρως τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον κ. Kushner και τις επιχειρηματικές του ρυθμίσεις.