Ο Ζάεφ διαψεύδει Reuters για το Σύνταγμα, δίνει μόνο όνομα

Ο Ζάεφ διαψεύδει Reuters για το Σύνταγμα, δίνει μόνο όνομα

Να επαναφέρει τις κόκκινες γραμμές στο ζήτημα του συντάγματος και της εθνικής ταυτότητας, που φάνηκαν να θολώνουν στην πρώτην version της συνέντευξης που παραχώρησε στο Reuters επιχείρησε ο Ζόραν Ζάεφ, με διάψευση που εξέδωσε το γραφείο του.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει “κατηγορηματικά” ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, στη συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του συντάγματός της. Ο πρωθυπουργός, όπως διευκρινίζεται, έκανε λόγο για κάποια αλλαγή του ονόματος και όχι του Συντάγματος.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σημειώνει συγκεκριμένα ότι ο Ζόραν Ζάεφ σε ερώτηση του Reuters απάντησε πως η χώρα “είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα”.

Διαφήμιση

Ακόμη, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει πως ο Ζόραν Ζάεφ, στην ίδια συνέντευξή του, ανέφερε πως η χώρα του έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της.

Στην ανακοίνωσή σημειώνεται πως η κοινή γνώμη στη χώρα και διεθνώς γνωρίζει ότι πρόκειται για προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

“Αυτό σημαίνει πως οι προτάσεις αυτές υφίστανται, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όμως δεν πρόκειται για προτάσεις της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”

αναφέρεται στη σχετική διάψευση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.