Η Μάρκου στη ΝΔ, τα μηνύματα Μητσοτάκη

Η Μάρκου στη ΝΔ, τα μηνύματα Μητσοτάκη

Στη λογική της αμφίπλευρης διεύρυνσης κινείται, όπως φαίνεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς ενώ από τη μια καλύπτει έως και εναγκαλίζεται με την ακροδεξιά στα συλλαλητήρια, παράλληλα προσαρτά την Κατερίνα Μάρκου που προέρχεται από την κεντροαεριστερά, ένα deal που μεθόδευσε ο βουλευτής επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου.

Η κ. Μάρκου, η οποία είχε εκλεγεί με το Ποτάμι, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την Τετάρτη, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, θα γνωστοποιήσει και επισήμως ότι η βουλευτής εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ενώνω από σήμερα τις δυνάμεις μου με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενός πολιτικού που έχει αποδείξει ότι πιστεύει στις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και είναι έτοιμος να τις υλοποιήσει. Ενός πολιτικού που θέλει και μπορεί να υπερβεί επίπλαστες διαχωριστικές γραμμές που ανήκουν στο παρελθόν και οι οποίες έχουν βλάψει την πατρίδα μας»

σημείωσε στην ανακοίνωσή της η πρώην βουλευτής του Ποταμιού.

Διαφήμιση

Αν η πολιτική αξία της συμφωνίας είναι περιορισμένη, η σημειολογική της βαρύτητα είναι πολύ υψηλότερη καθώς σηματοδοτεί άνοιγμα της ΝΔ στο χώρο του κέντρου, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάξης κατηγορείται ότι έχει επιτρέψει την επικράτηση των ακροδεξιών στον κομματικό μηχανισμό.

Η Κατερίνα Μάρκου, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στην ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων με στόχο τη συγκρότηση, μετά τις εκλογές, μια κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει το σύνολο των δυνάμεων που αταλάντευτα πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδος και θέλουν να επαναφέρουν τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας, ασφάλειας, κανονικότητας και ηρεμίας.

«Και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τη στιγμή που η χώρα θα αποκτήσει ξανά μια κυβέρνηση άξια του ονόματος της αλλά και της ιστορίας της πατρίδας μας»

κατέληξε η κ. Μάρκου.