“Ανώριμο” ακόμα το Κυπριακό λέει ο ΟΗΕ

“Ανώριμο” ακόμα το Κυπριακό λέει ο ΟΗΕ

Ανώριμο χαρακτηρίζει, εμμέσως πλην σαφώς, το Κυπριακό ο ΟΗΕ, καθώς οι δυο πλευρές δεν έχουν ακόμη “χωνέψει” την τελευταία παταγώδη κατάρρευση των διαβουλεύσεων στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.

«Στο παρόν στάδιο υπάρχουν μόνο προκαταρκτικές συζητήσεις», δήλωσε η ειδική αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, αναφερόμενη τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις της με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με αντικείμενο τα επόμενα στάδια της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού.

Μετά από το τετ-α-τετ της με τον κ. Ακιντζί, η κ. Σπέχαρ σημείωσε πως, όταν οι δύο πλευρές θα είναι έτοιμες με κοινή προσέγγιση για τη μελλοντική διαδικασία, τότε θα είναι έτοιμος και ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να κινηθεί.

Διαφήμιση

Η ίδια τόνισε ότι ο κ. Γκουτέρες ζήτησε από όλα τα μέρη να προβληματιστούν μετά το τέλος της διάσκεψης για την Κύπρο, πέρσι, σχετικά με όσα είχαν επιτευχθεί μέχρι τότε και πώς θα μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία.

«Εξακολουθεί να περιμένει να ακούσει τις απόψεις όλων των πλευρών και αν μπορούν να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματα» είπε η ειδική αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο.