Αυτές οι χώρες δεν έχουν ακόμα Αμερικανό πρέσβη

Αυτές οι χώρες δεν έχουν ακόμα Αμερικανό πρέσβη

Όταν οι δύο Κορέες παρέλασαν κάτω από ένα ενιαίο πανό στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Pyeongchang νωρίτερα αυτό το μήνα, ήταν όλοι εκεί, εκτός από τον Αμερικανό πρέσβη στη Νότια Κορέα, αυτός έλαμψε δια της απουσίας του.

Η θέση εξακολουθεί να είναι κενή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ ανακάλεσε τον Victor Cha λόγω της εκπεφρασμένης αντίθεσής του στο σενάριο προληπτικού πλήγματος των ΗΠΑ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας. Η κατάσταση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σεούλ δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη, καθώς πολλές από τις σημαντικότερες διπλωματικές θέσεις των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο να παραμένουν άδειες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Νότια Κορέα ήταν μία από τις 45 χώρες χωρίς πρεσβευτή των ΗΠΑ στις αρχές Φεβρουαρίου. Αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλές χώρες υψηλού προφίλ και βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Αυστραλία, η Γερμανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία.

Διαφήμιση

Αυτό είναι εκπληκτικό, δεδομένου του πόσο σημαντικός είναι ο πρέσβης στη διαπραγμάτευση της εξωτερικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Ο λόγος της τάσης πηγαίνει πίσω στα εγκαίνια του Donald Trump όταν εκτοξεύτηκε όλους τους πρεσβευτές που διορίστηκαν πολιτικά από τον προκάτοχό του. Έκτοτε, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αντιμετώπισε πρόβλημα με την πλήρωση όλων των κενών θέσεων.

Έχει σημειωθεί πρόοδος από πέρυσι, όταν τόσο η Κίνα όσο και η Ινδία δεν είχαν πρεσβευτές των ΗΠΑ, πράγμα που σήμανε ότι πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού παρέμενε ακάλυπτο. Παρ ‘όλα αυτά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να έχει πολλές θέσεις να πληρώσει, όπως φαίνεται από τον χάρτη.