Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής

Το προοίμιο της προκήρυξης κάνει αναφορά στον Άλμπερτ Καμύ

Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής

Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής κατά την οποία τραυματίστηκε ένας διερχόμενος πεζός, οδηγός ταξί.

Η αστυνομία συνδέει την επίθεση με προκήρυξη που ανέβηκε Indymedia για συμπαράσταση στον απεργό πείνας και προσωρινά μεταχθέντα στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενο ως δράστη της επίθεσης με τρομο-δέμα στον Λουκά Παπαδήμο. Ο κρατούμενος, ζητά την παραμονή του στον Κορυδαλλό έναντι των φυλακών Λάρισας που κρατείται.

Η έκρηξη έγινε περίπου 30 μέτρα από το τμήμα.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την ανάρτηση στον διαδικτυακό ιστότοπο Indymedia:

“Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. « Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω », είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.

Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει”
Massimo Passamani

Τα ξυμερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας(απο κυριάκη 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
θα ακολουθήσει προκήρυξη για την επίθεση

Η ανάρτηση, αυτή αναφέρεται στον Καμύ, ρητό ή κείμενα το οποίου δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν, διεθνώς, συνδεθεί με το αναρχικό κίνημα, ούτε με τους αντιεξουσιαστές, γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτηματικά.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης η στάση της Αστυνομίας καθώς δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα, παρά μόνο μετά την δημοσίευση προκήρυξης. Ενδεχομένως, ωστόσο, να ακολούθησε την τακτική αυτή περιμένοντας τους τρομοκράτες να δείξουν πρώτοι τα χαρτιά τους και να μην προβοκάρουν την ανάληψη ευθύνης από κάποια τυχαία ομάδα.