Κόστος 80 δισ. λίρες θα έχει για τη Βρετανία ενδεχόμενο hard Brexit

Κόστος 80 δισ. λίρες θα έχει για τη Βρετανία ενδεχόμενο hard Brexit

Κόστος που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 80 δισ. στερλίνες μπορεί να έχει το hard brexit, σύμφωνα με υπολογισμούς της βρετανικής κυβέρνησης που διέρρευσαν στα media.

Σε περιφερειακό επίπεδο, τα ισχυρά εδάφη της Βορειοανατολικής Αγγλίας και του Γουέστ Μίντλαντ, τα οποία ψήφισαν υπέρ του Brexit, θα πληγούν περισσότερο οικονομικά. Το Sky News συγκέντρωσε τα στοιχεία από την έκθεση, σύμφωνα με την οποία αναμένεται μείωση του ΑΕΠ από 13 έως 16% ανά περιοχή. Η Βορειοδυτική και η Βόρεια Ιρλανδία θα υποστούν επίσης ένα σκληρό χτύπημα από το Brexit που υπολογίζεται 12%, ενώ συνολικά το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8%.

Η έκθεση δείχνει ότι το βορειοανατολικό τμήμα θα αντιμετωπίσει κάμψη κατά 16% στην περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη και τα West Midlands 13%. Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι ένα σκληρό Brexit θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών λιανικής κατά 21%, με αύξηση κατά 17% του κόστους των τροφίμων και των ποτών.

Διαφήμιση

Το πρόσθετο κόστος δανεισμού θα μετριαστεί κατά 40 δισ. λίρες, που θα εξοικονομηθούν από την έξοδο από την ΕΕ, στα οποία περιλαμβάνονται και £ 11 δισ. από διαβιβαστικές πληρωμές, αφήνοντας καθαρό κόστος £ 80 δισ.

Ωστόσο, μια πηγή που έχει δει τα πρωτότυπα έγγραφα αμφισβητεί τα προβλεπόμενα κέρδη των 40 δισ. λιρών, τα οποία είπαν ότι είχαν υπολογιστεί εκτιμώντας τα πιθανά οφέλη της απορύθμισης, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος, την οποία η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα κάνει.