Γαλλία: Αποτράπηκαν δυο τρομοκρατικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά

Γαλλία: Αποτράπηκαν δυο τρομοκρατικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά

Την αποτροπή δύο τρομοκρατικών επιθέσεων την Πρωτοχρονιά στη Γαλλία αποκάλυψε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, οι επιθέσεις είχαν στόχο μια “μεγάλη αθλητική εγκατάσταση” και εναντίον στρατιωτικών της επιχείρησης “Sentinelle”, αποτράπηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου στη Γαλλία,

“Από την 1η Ιανουαρίου, έχουμε αποτρέψει δύο σχέδια επιθέσεων, που δεν είχαν ακόμη οριστικοποιηθεί πλήρως, στα οποία όμως ένας αριθμός προσώπων ήθελε να διαπράξει επιθέσεις

“, δήλωσε ο Ζεράρ Κολόμπ στην εκπομπή Grand Rendez-vous του ραδιοσταθμού Europe 1, διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως τα σχέδια αυτά εμποδίσθηκαν “στον Νότο” και “στη Δύση”.

Διαφήμιση

“Στόχος ήταν η νεολαία”, πρόσθεσε ο υπουργός, αναφερόμενος στο σχέδιο επίθεσης εναντίον της “μεγάλης αθλητικής εγκατάστασης”.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται πλέον “στη φυλακή” και “παρακολουθούνταν”, πρόσθεσε, “άλλωστε μ’ αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να αποτρέψουμε τα σχέδια επιθέσεων”, πρόσθεσε ο υπουργός, αρνούμενος να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το πού έγιναν οι συλλήψεις καθώς και για την ακριβή τοποθεσία των στόχων.

Πρόκειται για πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στους φακέλους των σεσημασμένων για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης τρομοκρατικού χαρακτήρα, “αυτών που έχουν στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση”, εξήγησε ο υπουργός.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι τρία τεμένη έχουν σήμερα κλείσει στη Γαλλία “επειδή εγκωμίαζαν την τρομοκρατία”. Πρόκειται για τεμένη στην Αιξ-αν-Προβάνς, τη Σαρτρουβίλ (Ιβελίν) και τη Μασσαλία, διευκρίνισε ο Ζεράρ Κολόμπ.