Κυπριακή ΑΟΖ: Ο Αναστασιάδης βρήκε τη στήριξη του Ντόναλντ Τουσκ

Κυπριακή ΑΟΖ: Ο Αναστασιάδης βρήκε τη στήριξη του Ντόναλντ Τουσκ

Τη στήριξη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, φαίνεται ότι εξασφάλισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από συνάντηση που είχαν, για το μείζον ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, είχε στείλει μήνυμα στην Τουρκία και με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των εντάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ τώρα ο Νίκος Αναστασιάδης θέλει να τον καταστήσει σύμμαχο στην προσπάθειά του για απομόνωση της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με κυπριακά Μέσα, ο Ντόναλντ Τουσκ φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιδράσει με συγκεκριμένο τρόπο στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο κ. Τουσκ αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα αύριο, κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου.

Διαφήμιση

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, θα έχει συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας πρόκειται να τοποθετηθεί επί του ζητήματος, εκφράζοντας τη στήριξη της Ελλάδας στις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και τονίζοντας την υποχρέωση να διαφυλαχθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.