Ευρωζώνη: Ενδείξεις αποθέρμανσης στον PMI

Ευρωζώνη: Ενδείξεις αποθέρμανσης στον PMI

Ενδείξεις αποθέρμανσης καταγράφονται στην ευρωπαϊκή οικονομία καθώς ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit αναπτύχθηκε μεν αλλά με τον βραδύτερο ρυθμό του τετραμήνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο επιβραδύνθηκε αν και η συνολική εικόνα εξακολουθεί να παραμένει θετική.

Ο Σύνθετος Δείκτης PMI της IHS Markit για τις 19 οικονομίες, που μοιράζονται το ευρώ, υποχώρησε στις 57,5 μονάδες από 58,8 τον Ιανουάριο- επίδοση που ήταν η καλύτερη των 12 τελευταίων ετών.

Διαφήμιση

Η πτώση του δείκτη αντανακλά την κάμψη των παραγγελιών. Ωστόσο οι επιμέρους δείκτες παραγωγής και απασχόλησης παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Βάσει των στοιχείων αυτών οι αναλυτές της Markit υπολογίζουν ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα αναπτυχθεί κατά 0,8% σε σχέση με το τέταρτο του 2017.

Επιβράδυνση έχουμε τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία. Ωστόσο οι δείκτες των δύο κορυφαίων οικονομιών της Ευρωζώνης παραμένουν σε αρκετά υψηλά επι΄πεδα και δείχνουν ταχύτερη ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του έτους από ό,τι στους τελευταίους μήνες της προηγούμενης χρονιάς.


source: tradingeconomics.com