Η επιχείρηση “σκούπα” Μακρόν στο Δημόσιο ρίχνει στα ναδίρ τη δημοτικότητά του

Η επιχείρηση “σκούπα” Μακρόν στο Δημόσιο ρίχνει στα ναδίρ τη δημοτικότητά του

Υποχωρεί, ξανά, η δημοτικότητα του νεοεκλεγέντος Γάλλου προέδρου, Εμμάνουελ Μακρόν, καθώς μετά το εργασιακό νομοσχέδιο η κυβέρνησή του προωθεί την αναδιάρθρωση της Δημόσιας διοίκησης, πεδίο που συναντά μεγάλες αντιστάσεις και αντιδράσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα η δημοτικότητα του Εμμάνουελ Μακρόν υποχωρεί κάτω από το 50%, στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Στη σφυγμομέτρηση, που διενήργησε από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου το γαλλικό ινστιτούτο έρευνας της κοινής γνώμης (Ifop) και δημοσιεύει σήμερα η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Le Journal du Dimanche (JDD), το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε «ικανοποιημένο» από τον Μακρόν, με τη δημοτικότητά του Γάλλου προέδρου να καταγράφει πτώση έξι μονάδων συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ifop τον Ιανουάριο.

Διαφήμιση

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου έπειτα από τον Οκτώβριο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν σε 42%.

Στις αρχές του μήνα η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σκοπεύει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 60 δισ. ευρώ μέσα στη διάρκεια της θητείας του, σε μια χώρα που έχει από τις υψηλότερες αναλογίες δημόσιων δαπανών στον κόσμο.

Η κυβέρνηση Μακρόν φαίνεται αποφασισμένη να περάσει το νομοσχέδιο, ενώ επεξεργάζεται ακόμη και το σενάριο εθελούσιας αποχώρησης Δημοσίων υπαλλήλων από συγκεκριμένες υπηρεσίες.