Δεκαεπτά Τούρκοι πέρασαν στις Οινούσες, ζητούν πολιτικό άσυλο

Δεκαεπτά Τούρκοι πέρασαν στις Οινούσες, ζητούν πολιτικό άσυλο

Μια ακόμη υπόθεση Τούρκων πολιτών που αιτούνται πολιτικό άσυλο έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εκκρεμοτήτων στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς 1΄7 Τούρκοι πολίτες εντοπίστηκαν στις Οινούσες.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση δεκαεπτά Τούρκοι πολίτες αποβιβάστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στις Οινούσσες και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, οι περισσότεροι εκ των οποίων δημόσιοι υπάλληλοι. Προς το παρόν μεταφέρθηκαν στο hotspot της Χίου στη ΒΙΑΛ για να καταγραφούν και να ταυτοποιηθούν.

Για το χθεσινό περιστατικό στις Οινούσσες εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα, στην οποία αναφέρεται: «Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή Πούντα Οινουσσών. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».

Διαφήμιση