Τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στη Ρωσία: Πέντε γυναίκες νεκρές και πέντε τραυματίες

Τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στη Ρωσία: Πέντε γυναίκες νεκρές και πέντε τραυματίες

Πέντε νεκροί και τουλάχιστον πέντε τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός τρομοκρατικής επίθεσης σε εκκλήσία στο Ντεγκεστάν, στη Νότια Ρωσία, την Κυριακή, για την οποία το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

Σύμφωνα με τα ρωσικά media ο δράστης ήταν άνδρας και σκοτώθηκε καθώς εγκατέλειπε τον τόπο του εγκλήματος από αστυνομικούς που τον εντόπισαν και τον πυροβόλησαν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς ωστόσο να παράσχει συγκεκριμένα στοιχεία για τον δράστη και τη μέθοδο, γεγονός που καθιστά τις αρχές σκεπτικές στην άμεση υιοθέτηση του σεναρίου.

Διαφήμιση

Η μικρή δημοκρατία στα βουνά του Καυκάσου συνορεύει με την Τσετσενία, όπου η Μόσχα έχει προκαλέσει δύο πολέμους κατά των αυτονομιστών και των ριζοσπαστικών θρησκευτικών ομάδων από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1991, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η περιοχή να αποτελέσει γενέτειρα τρομοκρατών και σημείο συνάντησης πυρήνων και παρανόμων.

Ρώσικα πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν ότι η επίθεση συνέβη καθώς οι πιστοί γιορτάζουν τη Μασλένιτσα, μια χριστιανική εορτή που σηματοδοτεί την τελευταία ημέρα πριν τη Σαρακοστή σύμφωνα με το ανατολικό ορθόδοξο ημερολόγιο.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως 22χρονος άνδρας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι αρχικές αναφορές υποδεικνύουν ότι και τα πέντε θύματα είναι γυναίκες, αναφέρει το TASS, επικαλούμενο το υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας.

Οι τραυματίες περιλαμβάνουν δύο μέλη τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας και δύο πολίτες, επίσης γυναίκες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.