Παρέμβαση Μογκερίνι στο Σκοπιανό: Βλέπει παράθυρο ευκαιρίας και προσδοκά αποτελέσματα

Παρέμβαση Μογκερίνι στο Σκοπιανό: Βλέπει παράθυρο ευκαιρίας και προσδοκά αποτελέσματα

Παρέμβαση με στόχο να ενισχύσει τη δυναμική αλλά και την πίεση για την επίλυση του Σκοπιανού πραγματοποίησε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Σόφια.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι ο διάλογος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων μπορεί να οδηγήσει σύντομα σε καλά αποτελέσματα.

«Υπάρχει ένας συνεχιζόμενος διάλογος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που είναι πολύ ενθαρρυντικός και ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Είναι μια διμερής διαδικασία που σεβόμαστε και την οποία παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και την οποία υποστηρίζουμε πολύ. Θέλω να αναφέρω ότι αυτό έχει θετικό αντίκτυπο, πιστεύω, στα βήματα που έχουν κάνει και η Αθήνα και τα Σκόπια πρόσφατα και τα οποία είναι πολύ ενθαρρυντικά για το μέλλον»

ανέφερε ο κ. Μογκερίνι.

Διαφήμιση

Αναγνώρισε επίσης ότι

«οι διαφορές, τα διμερή θέματα, είναι πάντα ευαίσθητα στη κοινή γνώμη και των δύο πλευρών. Και αυτό αποτελεί τη φύση των διαφορών αυτού του είδους παντού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι χρειάζεται σθεναρή πολιτική ηγεσία, πολύ κουράγιο, αλλά και σαφής αποφασιστικότητα και ξεκάθαρο όραμα του τι είναι καλύτερο για τον ίδιο τον λαό σου».

Τέλος, επέμεινε ότι ότι υπάρχει «

ένα καλό παράθυρο ευκαιρίας τώρα να συνδέσουμε αυτά τα ενθαρρυντικά βήματα με μια προοπτική που θα είναι σαφώς ωφέλιμη για όλη την περιοχή και επίσης για τις δύο χώρες που έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην περιοχή».