Σκοπιανό: Ο Ντιμιτρόφ εγκαταλείπει τον Μέγα Αλέξανδρο

Σκοπιανό: Ο Ντιμιτρόφ εγκαταλείπει τον Μέγα Αλέξανδρο

Δηλώσεις στην κατεύθυνση της εγκατάλειψης του αλυτρωτισμού, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, από τη Σόφια όπου διεξάγεται η διήμερη άτυπη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στον οδικό χάρτη για ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι τον Ιούλιο επέμεινε ο Ευρωπαίος επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

Ο κ. Ντιμιτρόφ τόνισε ότι «Η χώρα μου έχει ωριμάσει και δεν χρειάζεται πλέον ρίζες 2.000 ετών για να νιώσει αυτοπεποίθηση», στέλνοντας μήνυμα ότι η κυβέρνηση του είναι έτοιμη να εγκαταλείψει την προσπάθεια καπήλευσης της ελληνικής ιστορίας, που συνεπάγεται διάθεση αλλαγής βιβλίων και απόσυρση αγαλμάτων. Η δήλωση ακολουθεί τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού που συνδέει την πΓΔΜ με την Ελλάδα.

«Είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε και να ανταγωνιζόμαστε για πράγματα που έχουν σημασία σήμερα, από το να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος είχε περισσότερες λαμπρές νίκες και ήττες στην πλούσια ιστορία μας»

πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων σύμφωνα με τον ιστότοπο Euractiv.

Διαφήμιση

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πεπεισμένη πως μπορεί να διευθετηθεί μέχρι τον Ιούλιο η διαφορά της Αθήνας και των Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας.