Ο Τσίπρας στο Λιμενικό, μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας

Ο Τσίπρας στο Λιμενικό, μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας

Πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός της Ελλάδας επιχειρεί να στείλει επισκεπτόμενος τα αρχηγεία και το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός στις 10 το πρωί θα βρεθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του Λιμενικού Σώματος.

Η επίσκεψη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και υψηλή σημειολογία καθώς έρχεται σε περίοδο αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας στο Αιγαίο, με τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο να ελλοχεύει. Το Λιμενικό Σώμα λόγω αρμοδιότητας και το δόγματος αναλογικότητας καλείται να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση περιστατικά τουρκικής προκλητικότητας, ενώ από τον τρόπο χειρισμού των θεμάτων στο πεδίο εξαρτάται η κλιμάκωση ή αποκλιμάκωσή τους.

Διαφήμιση

Παράλληλα όμως, η επίσκεψη του πρωθυπουργού, αποτελεί μήνυμα και ανάληψη ευθύνης από τον ίδιο, καθώς πλέον έχει απευθείας δίαυλο επικοινωνίας με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ενώ έχοντας δώσει οδηγίες και αφουγκραστεί τη φυσική ηγεσία έχει εικόνα από πρώτο χέρι για την επικρατούσα κατάσταση και τις εξελίξεις. Μετά την επίσκεψη άπαντες θα έχουν αίσθηση ότι οι κινήσεις του Λιμενικού, στο βαθμό που αυτές επηρεαστούν ή όχι απορρέουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ως εκ τούτου πρόκειται για σαφή εθνική πολιτική.

Με τον τρόπο περιστατικά όπως αυτό του διεμβολισμού ελληνικού σκάφους της ακτοφυλακής, όπως αυτό που συνέβη στα Ίμια προσφάτως αποκτούν συγκεκριμένη πολιτική διαχείρισης.

Διαφήμιση