Νέα πρόκληση από σύμβουλο του Ερντογάν: Βλέπει επίθεση της Ελλάδας στην Τουρκία με υποκινητή τις ΗΠΑ

Νέες προκλήσεις, αυτή τη φορά σε ρητορικό και υποπολιτικό επίπεδο, διατυπώνει η Άγκυρα δια στόματος του κορυφαίου συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια διαχείρισης του πολιτικού κινδύνου στο εσωτερικό, κυρίως, λόγω της συμφωνίας αποκλιμάκωσης μεταξύ των κκ Τσίπρα και Γιλντιρίμ.

Η ρητορική αυτή, του Γιγκίτ Μπουλούτ, στοχεύει αφενός το εσωτερικό ακροατήριο θέλοντας να εμπνεύσει συσπείρωση στο πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στοχοποιώντας τις ΗΠΑ ως ενορχηστρωτή και ηθικό αυτουργό ανακουφίζει την ένταση στο ελληνοτουρκικό μέτωπο.

Παράλληλα δείχνοντας τον αμερικανικό παράγοντα επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια για στήριξη της CIA στους πραξικοπηματίες του Ιουλίου του 2016, κίνηση που στοχεύει στον προσδιορισμό της ατζέντας ενόψει της επίσκεψης του Ρεξ Τϊλερσον στην Άγκυρα. Με τον ίδιο τρόπο διαφυλάττονται και οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, καθώς αναγνωρίζονται οι ΗΠΑ ως κοινός εν δυνάμει εχθρός.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Γιατί η Τουρκία αντιδρά στον αγωγό EastMed

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά και ελληνικά media ο Γιγκίτ Μπουλούτ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να επιτεθεί εναντίον της Τουρκίας, συμπληρώνοντας ωστόσο πως η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βάλει με την Τουρκία καθώς θα ήταν σαν «μια μύγα να πάει να παλέψει με έναν γίγαντα».

Διαβάστε  "Βία και νοθεία" απειλούν τις τουρκικές εκλογές

Συγκεκριμένα ο Γιγκίτ Μπουλούτ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΤRT αναφερόμενος στο περιστατικό στα Ιμια, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία, ενώ ο στρατός της χώρας διεξάγει επιχειρήσεις στην Συρία. Σημείωσε μάλιστα, ότι σε μια τέτοια περίπτωση η απάντηση της Αγκυρας θα είναι σκληρή.

Διαβάστε  Τουρκία: Έρχονται χρεοκοπίες στις ενεργειακές με την άρση της "κατάστασης εκτάκτου ανάγκης"

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως η Ελλάδα είναι σαν μία μύγα που πολεμά με έναν γίγαντα, προειδοποιώντας τη χώρα μας για τις τρομερές επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν.

Διαφήμιση