Γερμανία: Με 2,9% έτρεξε η οικονομία το τελευταίο τρίμηνο του 2017

Γερμανία: Με 2,9% έτρεξε η οικονομία το τελευταίο τρίμηνο του 2017

Ισχυρή ανάπτυξη 2,9% σε ετήσια βάση σημείωσε το γερμανικό ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2017, ενώ κατώτερη των προσδοκιών ήταν η επέκταση της οικονομίας σε τριμηνιαία βάση που διαμορφώθηκε σε 0,6%.

Οι δημόσιες δαπάνες και οι επενδύσεις σε εξοπλισμό αυξήθηκαν. Ωστόσο βασική κινητήριος δύναμη ήταν και πάλι οι εξαγωγές , που έκαναν “άλμα”. Αυτό το στοιχείο πυροδοτεί κριτική από διεθνείς οργανισμούς, αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που καλούν τη Γερμανία να περιορίσει την εξάρτησή της από τις εξαγωγές και να “μαζέψει” το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμά της, δίνοντας έμφαση στην εσωτερική κατανάλωση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι περίπου 3,9 εκατομμύρια εργαζόμενοι του μεταλλευτικού τομέα θα δουν φέτος και το 2019 το μισθό τους να αυξάνεται κάτα μέσο όρο περισσότερο από 3%.

Διαφήμιση

Ο διοικητής της Μπούντεσμπανκ, Γιενς Βάιντμαν, αναμένει σταδιακή ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων. Προβλέπεται έτσι ότι θα εντείνει τις πιέσεις για στροφή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε πιο περιοριστική πολιτική.

Διαφήμιση