Ενημερωτικό “lobbying” τραπεζιτών στον Στουρνάρα

Ενημερωτικό “lobbying” τραπεζιτών στον Στουρνάρα

Κύκλο επαφών με την πολιτική, πολιτειακή ηγεσία και τους θεσμούς διεξάγει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, λίγο πριν την έναρξη της υποβολής στοιχείων για τα stress tests και ενώ τα σενάρια, η μεθοδολογία και η ελαστικότητα έχουν κλειδώσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤ, οι διοικήσεις των τραπεζών παρέθεσαν γεύμα εργασίας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, στο οποίο συμμετείχαν οι υποδιοικητές και υψηλόβαθμα στελέχη, κίνηση που αν και χαρακτηρίζεται ενημερωτική από του συμμετέχοντες αποτελεί σαφή ένδειξη lobbying και μάλιστα σε ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή. Νωρίτερα το προεδρείο της ΕΕΤ είχε γίνει δεκτό από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε  Ο Θεοδωράκης μπορεί να στηρίξει Σκοπιανό, όχι όμως την κυβέρνηση

Οι διοικήσεις των τραπεζών, σύμφωνα με ανακοινωση της ΕΕΤ, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε άριστο κλίμα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τους υποδιοικητές, και τα στελέχη της, και να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις και τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Διαφήμιση

Συζητήθηκαν σε τεχνικό επίπεδο η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και η συμμόρφωση και προσαρμογή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στις σύγχρονες εποπτικές και ρυθμιστικές οδηγίες και υποχρεώσεις.

Διαβάστε  Ράλι στα ελληνικά ομόλογα

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, συμμετείχαν, επίσης, οι υποδιοικητές Θεόδωρος Μητράκος και Ιωάννης Μουρμούρας, και διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ελληνικών τραπεζών, οι επικεφαλής των βασικών επιτροπών της ΕΕΤ, και η γενική γραμματέας αυτής.

Διαφήμιση