Συρία: Η Ρωσία προσπαθεί να “κλειδώσει” την επόμενη μέρα… τώρα

Συρία: Η Ρωσία προσπαθεί να “κλειδώσει” την επόμενη μέρα… τώρα

Να εκμεταλλευτεί και να παγιώσει την ισορροπία δυνάμεων που έχει δημιουργηθεί στο συριακό έδαφος επιχειρεί η Ρωσία επιταχύνοντας τις διαβουλεύσεις σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα εγκαλεί τις ΗΠΑ για σχέδιο διαμελισμού της χώρας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας προγραμματίζουν να συναντηθούν τον επόμενο μήνα, για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του ΥΠΕΞ του Καζακστάν, Καϊράτ Αμπντρακμάνοφ.

Θα πρέπει να καθοριστεί η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης, ενώ μία επιλογή είναι η συνάντηση αυτή να γίνει στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα που θα φιλοξενήσει τη διεξαγωγή ενός νέου γύρου χαμηλού επιπέδου συνομιλιών μεταξύ των τριών χωρών για την Συρία, δήλωσε ο Αμπντρακμάνοφ.

Διαφήμιση

Τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί αύξηση των συγκρούσεων στη Συρία καθώς οι υποστηριζόμενες από το διεθνή συνασπισμό δυνάμεις αναπτύσσουν επιθετικότητα απέναντι στις δυνάμεις του Άσαντ που υποστηρίζονται από τη Συρία και το Ιράν.

Η υποβάθμιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους έχει επιτρέψει στη Ρωσία και το Ιράν να στραφούν κατά του μετώπου της Αλ Νούσρα, ομάδες όμως που Μόσχα και Τεχεράνη συσχετίζουν με την τρομοκρατική οργάνωση εντάσσονται στη λίστα συμμάχων των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η κατάσταση στη Συρία δυναμιτίζεται από την τουρκική επέμβαση στα βόρεια της χώρας κατά των Κούρδων και την αντιπαράθεση Ισραήλ-Ιράν, επίσης επί συριακού εδάφους.

Διαφήμιση