Σκηνικό κρίσης στα Ίμια καλλιεργεί η Τουρκία

Σκηνικό κρίσης στα Ίμια καλλιεργεί η Τουρκία

Επιμένει στη στρατηγική κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο η Τουρκία, καθώς μετά το επεισόδιο -το δεύτερο- διεμβολισμού ελληνικού σκάφους της ακτοφυλακής από τουρκικό, τα διαβήματα και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, η Χουριέτ μεταδίδει ότι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Η εικόνα μείζονος κρίσης που τροφοδοτείται από την Τουρκία δημιουργεί ιδιαίτερα εύφλεκτο σκηνικό, καθώς στην ιστοσελίδα της η Χουριέτ μεταδίδει ότι 11 τουρκικά πλοία αντιπαρατάσσονται προς 8 ελληνικά.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με το site της τουρκικής εφημερίδας στην περιοχή βρίσκονται, από ελληνικής πλευράς, δύο σκάφη τύπου zodiac, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ομάδων των ειδικών δυνάμεων.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις σημερινές δηλώσεις κατά της Τουρκίας από την Κομισιόν, μετά το περιστατικό στα Ίμια χθες βράδυ, αλλά και ύστερα από τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και στο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στο οποίο προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο άμυνας αναφέρουν ότι στην περιοχή των Ιμίων περιπολούν απλώς δυο πλοία του λιμενικού σώματος και τρία της τουρκικής ακτοφυλακής χωρίς παρουσία πολεμικών πλοίων είτε από την ελληνική είτε από την τουρκική πλευρά.

Διαφήμιση