Το Άμπου Ντάμπι ετοιμάζεται να αγκαλιάσει Bitcoins και cryptocurrencies

Το Άμπου Ντάμπι ετοιμάζεται να αγκαλιάσει Bitcoins και cryptocurrencies

Πρωτοβουλίες για την οργάνωση και ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομσμάτων αναλαμβάνει η αρχή εποπτείας του χρηματοοικονομικού κέντρου (FSRA) στο Άμπου Ντάμπι.

H κίνηση αυτή αποκαλύπτει ότι το εμιράτο σχεδιάζει πιθανότατα να επιτρέψει τη διεύρυνση των συναλλαγών σε bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, την ώρα που άλλες χώρες προσπαθούν να βάλουν φρένο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Άμπου Ντάμπι έχει υιοθετήσει ήδη το Blockchain, ως μητρώο για το Δημόσιο πρωτοβουλία που αποτελεί παγκόσμια πρώτη.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η κόντρα Τραμπ-ΕΕ για Ιράν οδηγεί σε διεθνές τραπεζικό βραχυκύκλωμα λόγω Swift

Στο πρόσφατο παρελθόν οι ρυθμιστικές αρχές ανά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμφανίζονταν ιδιαίτερα επιφυλακτικές ως προς την χρήση των κρυπτονομισμάτων, αλλά είχαν αποφύγει την όποια απαγόρευση ή επιβολή αυστηρών περιορισμών στη χρήση τους.


Τον περασμένο Σεπτέμβριο η ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στο Ντουμπάι είχε απευθύνει προειδοποίηση στους επενδυτές να είναι προσεχτικοί στις τοποθετήσεις του στα ψηφιακά νομίσματα, αφού πρόκειται για αγορά, που δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη.

Διαβάστε  Οι αγορές τσακίζουν τη λίρα, οδηγούν στη σύγκρουση Ερντογάν-τραπεζιτών

Τον Οκτώβριο η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε ανακοινώσει ότι δεν αναγνωρίζει το bitcoin ως επίσημο νόμισμα, αναγνωρίζοντας μάλιστα τον κίνδυνο χρήσης του σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Διαφήμιση