Το Youtube δεν βρήκε ίχνη ρώσικης επέμβασης υπέρ Brexit

Το Youtube δεν βρήκε ίχνη ρώσικης επέμβασης υπέρ Brexit

Άκαρπη απέβη η εσωτερική έρευνα του Youtube για ενδείξεις που να συνάδουν σε προσπάθεια παρέμβασης της Ρωσίας υπέρ του Brexit στη Βρετανία, παρά τις αρχικές υποψίες που προκάλεσαν πολιτικές πιέσεις και δικαστικές έρευνες.

Το YouTube δεν βρήκε καμία απόδειξη περί ανάμιξης της Ρωσίας στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε το 2016 στη M. Βρετανία για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου που έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση.

Διαβάστε  Φοβούνται ρωσική κυβερνοεπίθεση στη Μεγάλη Βρετανία

Η Επιτροπή Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του βρετανικού κοινοβουλίου στο πλαίσιο της έρευνάς της λάμβανε την Πέμπτη καταθέσεις στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον, στις ΗΠΑ.

Διαφήμιση

Η Τζούνιπερ Ντάουνς, επικεφαλής του YouTube στον τομέα της δημόσιας πολιτικής, δήλωσε ότι δεν βρέθηκε καμία απόδειξη για ανάμιξη της Ρωσίας στο δημοψήφισμα για το Brexit.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Μ. Βρετανίας διανύουν περίοδο έντασης. Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι κατηγόρησε το 2017 τη Ρωσία για επιθετικότητα και υποστήριξε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι η Μόσχα αναμιγνύεται σε εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών. Το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «αντιρωσική υστερία» στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Διαβάστε  Η ΕΕ "γαβγίζει" στη Ρωσία, χωρίς να να "δαγκώνει" για την υπόθεση Σκρίπαλ

Στην ίδια ακρόαση, ο Σάιμον Μίλνερ, στέλεχος του Facebook, δήλωσε ότι η Εκλογική Επιτροπή της Μ. Βρετανίας ζήτησε από την εταιρεία να ερευνήσει αν διακινήθηκαν μέσω της πλατφόρμας της ψευδείς πληροφορίες, προερχόμενες από τη Ρωσία, που να αφορούσαν το δημοψήφισμα. Όπως είπε, το Facebook παρείχε κάποιες πληροφορίες, στα τέλη του περασμένου έτους, όμως η Επιτροπή έκρινε ότι ήταν ανεπαρκείς και η εταιρία διεξάγει νέα έρευνα που θα ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Διαβάστε  Ρωσία: Η Βρετανία σέρνει την ΕΕ σε αντιρωσική υστερία

Διαφήμιση