Κίνα: Λιγότεροι οι φτωχοί, ραγδαία μείωση την τελευταία 5ετία

Κίνα: Λιγότεροι οι φτωχοί, ραγδαία μείωση την τελευταία 5ετία

Στοιχεία προς επίρρωση του έργου που έχει επιτελέσει ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζινπίνγκ, δημοσιεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης, στο πλαίσιο ευρύτερης προσπάθειας για βελτίωση της εικόνας της Κίνας διεθνώς, που εντάσσεται στη στρατηγική για επναναπροσδιορισμό του γεωπολιτικού της ρόλου και στίγματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η κυβέρνηση πέτυχε τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου 68,53 εκατομμυρίων Κινέζων, οι οποίοι βγήκαν από το κοινωνικό περιθώριο της φτώχειας κατά την τελευταία πενταετία.

Διαβάστε  Λεφτά για... πυρηνικά, το deal που προσφέρουν στον Κιμ

Το ποσοστό της φτώχειας στην χώρα, μειώθηκε κατακόρυφα από 10,2% το 2012, σε 3,1% το 2017. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το ποσοστό μείωσης της φτώχειας δηλώνει ότι τουλάχιστον 13 εκατομμύρια Κινέζοι βελτιώνουν το επίπεδο της ζωής τους, σε ετήσια βάση.

Διαφήμιση

Η Κίνα στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας μέχρι το 2020, ενώ περίπου 30 εκατομμύρια Κινέζοι ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας στα τέλη του 2017.

Διαβάστε  Βερολίνο-ΕΕ τρομάζουν από την επέλαση της Κίνας σε Ελλάδα και Βαλκάνια

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξάλειψη της φτώχειας έχει αναχθεί σε μια από τρεις βασικότερες προκλήσεις για την επόμενη τριετία, σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων της Κεντρικής Επιτροπής του Κυμουνιστικού Κόμματος.

Διαφήμιση