Στις αγορές για 3 δισ. με 7ετές ομόλογο σήμερα η Ελλάδα

Στις αγορές για 3 δισ. με 7ετές ομόλογο σήμερα η Ελλάδα

Άνοιξε σήμερα το πρωί το βιβλίο προσφορών του ελληνικού Δημοσίου για την έκδοση του επταετούς ομολόγου 3 δισ. ευρώ.

Η έκδοση ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Τρίτη αλλά αναβλήθηκε λόγω της αναταραχής στις διεθνής αγορές. Οι τιμές είναι πιθανό να κινηθούν ελαφρώς υψηλότερα από ότι είχε εκτιμήσει αρχικά το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγώντων της αγοράς, η απόδοση του ομολόγου θα κυμανθεί στο 3,75%.

Διαφήμιση

Η εντολή για την έκδοση ανακοινώθηκε επίσημα την περασμένη Δευτέρα, με τις Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura να αναφέρουν ότι θα προχωρήσει η έκδοση στο άμεσο μέλλον, αναλόγως και με τις συνθήκες στις αγορές.

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο ΦΕΚ, η έκδοση θα είναι κοινοπρακτική, σταθερού επιτοκίου, όπως αυτό θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών, διάρκειας 7 ετών. Η ονομαστική αξία των ομολόγων θα είναι 1.000 ευρώ και κατά την ημερομηνία έκδοσής τους θα διατεθούν στην τιμή διάθεσης που θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών. Για την έκδοση θα δοθεί προμήθεια έως 3 εκατ. ευρώ, η οποία θα παρακρατηθεί από τις προσόδους της έκδοσης. Το ελληνικό Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να αυξάνει το ποσό της έκδοσης, εκδίδοντας ομόλογα της ίδιας έκδοσης με δημοπρασία, κοινοπραξία ή όποιο τρόπο διάθεσης επιθυμεί. Τα ομόλογα είναι διαπραγματεύσιμα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ) και στη διατραπεζική αγορά.

Διαφήμιση