Το sell off στη Wall Street στοίχισε 114 δισ. στους 500 πλουσιότερους του πλανήτη

Το sell off στη Wall Street στοίχισε 114 δισ. στους 500 πλουσιότερους του πλανήτη

Βαριές απώλειες 184,5 δισ. στη λίστα Fortune 500 επέφερε το διήμερο sell off στα αμερικανικά χρηματιστήρια, καθώς τα κέρδη που τροφοδοτήθηκαν από την αισιοδοξία για τις προσδοκίες για φοροαπαλλαγές εξανεμίστηκαν από την ανησυχία για τις πληθωριστικές πιέσεις και για αυξήσεις επιτοκίων.

Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, τις βαρύτερες, ημερήσιες απώλειες, τη Δευτέρα, υπέστη ο Γουόρεν Μπάφετ, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, χάνοντας 5,1 δισ. από την περιουσία του. Οι ζημιές στο χαρτοφυλάκιο του Μπάφετ οφείλονται κυρίως στη Wells Fargo, καθώς η αγορά αντέδρασε άσχημα, στον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε με τη Fed, με τη μετοχή να σημειώνει απώλειες 9,2%, καθώς μπαίνει μπλόκο στην ανάπτυξή της έως ότου ανταποκριθεί στα standards εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας.

Διαβάστε  Η Ιταλία πήρε το μάθημά της, δεσμεύεται για τους δημοσιονομικούς στόχους

Ζημιές 3,6 δισ. καταγράφει στην περιουσία του ο ιδιοκτήτης του Facebook Μάρκ Ζούκερμπεργκ, δεύτερος στην κατάταξη των “πιο χαμένων πλουσίων του sell off” του Bloomberg.

Διαφήμιση

Τρίτος στην κατάταξη βρίσκεται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος είδε την περιουσία του να μειώνετια κατά 3,3 δισ., στα 114,6 δισ., λόγω της υποχώρησης της μετοχής της εταιρίας του κατά 2,8%.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν "πουλιέται" στους Ευρωπαίους για να σώσει την οικονομία

Μικρότερες, αλλά επίσης υπολογίσιμες είναι οι απώλειες για τους μεγαλομετόχους της Alphabet (πρώην Google), Λάρι Πέιτζ και Σέργκει Μπριν, που έχασαν 2,3 δισ. έκαστος

Διαφήμιση