if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Τα social media επαναφέρουν τον Αντώνη Σαμαρά

To επίμαχο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έκανε τους χρήστες των social media να επαναφέρουν στο πολιτικό σκηνικό τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαιτίας της θέσης του για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και της στοχοποίησης του από το Μαξίμου. Ταυτόχρονα οι χρήστες των social media μνημονεύουν και την οικονομική πολιτική Σαμαρά αφήνοντας αιχμές για την εξόντωση της μεσαίας τάξης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Νίκος Αρβανίτης – Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας


Αξίζει να επισημανθεί ότι ο υψηλός αριθμός των αναφορών για το Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια των αναλύσεων μας για το «μακεδονικό» μας ανάγκασε να τον μελετήσουμε και μεμονωμένα καθώς για πρώτη φορά μετά το 2015 διαπιστώσαμε ανάκαμψη στα social media του πρώην πρωθυπουργού κάτι που φαίνεται αυθόρμητο και όχι οργανωμένο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Το query «Αντώνης Σαμαράς» κατέγραψε στο ελληνικό διαδίκτυο σύμφωνα με το εργαλείο PaloPro συνολικά 10.174 αναφορές για τη χρονική περίοδο 29 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου 2018. Ο κύριος όγκος των αναφορών προέρχεται από το Twitter όπου και καθόρισε και τα ποσοστά των συναισθημάτων. H πλειοψηφία τους είναι θετικά προσκείμενη προς τον Σαμαρά σε σύγκριση πάντα με τα αρνητικά. Παράλληλα ο αριθμός των ουδέτερων συναισθημάτων, σύμφωνα με την ανάλυση περιεχόμενου, κυριαρχείται από αναφορές αμφισβήτησης προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το σκοπιανό, τα εθνικά θέματα και τη φορολογία αλλά παρατηρείται και ένας αριθμός αναφορών αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά.

Θεματολογία

Η θεματολογία για την υπό εξέταση χρονική περίοδο 29 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου 2018 επικεντρώθηκε σύμφωνα με τα Main Topics του PaloPro στις ακόλουθες αναφορές:

Συμπεράσματα

Η πλειοψηφία των χρηστών των social media σύμφωνα με τα ποσοτικά δεδομένα και την ανάλυση του περιεχομένου του PaloPro εμφανίζει ως σημείο αναφοράς του σκοπιανού τον Αντώνη Σαμαρά και εκφράζει την οργή της για το χειρισμό του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι χρήστες των social media αναλυτικότερα θεωρούν ότι :

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι Content Director της Palo Services. Είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι από το 1994 και αναγνωρισμένος αναλυτής της περιοχής των Βαλκανίων στον τομέα των διεθνών σχέσεων. Συνεργάζεται με διεθνή ειδησεογραφικά, βαλκανικά και ελληνικά μέσα (υπήρξε και διευθυντής του σερβικού Ekonomist). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εγκληματολογίας και Ποινικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας είναι Sr. Data Analyst της Palo Services. Είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος. Άρχισε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Επενδυτής» (2000 – 2014). Αρθρογραφεί από το 2012 στο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία και συνεργάζεται με διάφορα διεθνή και ελληνικά ψηφιακά μέσα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστήμιου Kent. Έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα courses και seminars για Digital Media, Social Media Strategies, Digital Marketing & Advertising.

Οι δυο είναι συγγραφείς του βιβλίου «In social MEDIA RES» που με βάση το λογισμικό Palo Pro αποκωδικοποιεί το περιεχόμενο των social media και των ψηφιακών μέσων για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version