Ο Γιούνκερ στα Σκόπια στις 25 Φεβρουαρίου

Ο Γιούνκερ στα Σκόπια στις 25 Φεβρουαρίου

Από την πρωτεύουσα της πΓΔΜ ξεκινά την περιοδεία του στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ακολουθώντας τον γενικό γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ και στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι οι εξελίξεις έχουν, πλέον, δρομολογηθεί.

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα περιοδεύσει σε πΓΔΜ, Κόσοβο, Αλβανία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Βοσνία, θέλοντας να καταστήσει σαφές ότι η ευρωπαϊκή προοπτική που ο ίδιος πάγωσε στην έναρξη της προεδρίας του, αναθερμαίνεται τώρα.

Υψηλής σημειολογίας είναι επίσης και η επιλογή των Σκοπίων ως πρώτου σταθμού, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό βρίσκονται ήδη σε καθοριστικό στάδιο.

Διαφήμιση

Οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, από τα Σκόπια, θα βρεθούν στο επίκεντρο τόσο για τα μηνύματα που θα περιέχουν, όσο και για την επιλογή των όρων και του ονόματος με το οποίο θα προσφωνήσει τη χώρα, δεδομένου ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εγκάλεσε επισήμως τον επίτροπο διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, για τη χρήση της συνταγματικής ονομασίας της πΓΔΜ σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

Διαφήμιση