Τα μηνύματα και οι… παραλείψεις της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη για Συλλαλητήριο-Σκοπιανό

Τα μηνύματα και οι… παραλείψεις της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη για Συλλαλητήριο-Σκοπιανό

Δηλώσεις που επιδέχονται πολλών ερμηνειών πραγματοποίησε ο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, καθώς προσπάθησε να αλλοιώσει τον σκοπό αλλά να διατηρήσει την υπερκομματική του ταυτότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποφύγει συστηματικά να τοποθετηθεί επί του ονοματολογικού σε όλες τις δηλώσεις του, τάση που έγινε πιο ξεκάθαρη μετά τη συνάντηση του με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα και με του Γιώργου Κουμουτσάκου με τον Μάθιου Νίμιτς. Στις ανακοινώσεις της η Νέα Δημοκρατία ζητά από την κυβέρνηση ενιαία και αδιαίρετη λύση, χωρίς ωστόσο να εισάγει περιορισμούς ως προς τη σύνθετη ονομασία.

Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνεται ταυτόχρονα στο κομματικό του ακροατήριο με το οποίο προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανή τη σύνδεση, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να μη φανεί αναξιόπιστος προς τον διεθνή παράγοντα που πιέζει για λύση στο Σκοπιανό, με στόχο την ανακοπή της προσπάθειας επέλασης της Ρωσίας.

Διαφήμιση

Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες δεν είχε κομματικό χρώμα σημείωσε πριν από λίγο σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό.

«Ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας. Περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών»

σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός με τους χειρισμούς του έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες.
Αναλυτικά στη δήλωση του για το σημερινό συλλαλητήριο ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία – και εγώ προσωπικά – από την πρώτη στιγμή υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα.

Κανείς, άλλωστε, δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση.

Οι πολίτες, όμως, σήμερα εξέφρασαν και την αγωνία τους.

Την έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία Κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την Αντιπολίτευση για να συνδιαμορφωθεί μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

Ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας.

Περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών.

Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες.

Οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μέιζον εθνικό θέμα.

Ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα, χωρίς όμως να πυροδοτώ πάθη και διχασμούς.

Κυρίως, όμως, έχω το καθήκον να εξασφαλίσω ότι θα πορευτούμε με ενότητα, αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον».