Ακροδεξιός ναζιστής ο Ιταλός που επιτέθηκε και τραυμάτισε μετανάστες

Ακροδεξιός ναζιστής ο Ιταλός που επιτέθηκε και τραυμάτισε μετανάστες

Οσμή ακροδεξιάς βίας, αναδύεται από το έγκλημα κατά μεταναστών στην Ιταλία, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη πολιτικά περίοδο, καθώς η χώρα οδεύει σε εκλογές και το ευρωσκεπτικιστικό κίνημα των πέντε αστέρων του Πέπε Γκρίλο προηγείται, ενώ αναπτερώνεται και η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο σπίτι του 28χρονου Λούκα Τραϊνι, δράστη της επίθεσης κατά των μεταναστών που οδήγησε στον τραυματισμό έξι ανθρώπων, βρέθηκαν: το βιβλίο του Αδόλφου Χίλτερ «Ο Αγών μου», αγκυλωτοί σταυροί και άλλο ακροδεξιό υλικό.

Ο Τραϊνι, ο οποίος συνελήφθη από τους καραμπινιέρους, δεν δείχνει μετανιωμένος και φέρεται να κατέθεσε στους ανακριτές ότι αποφάσισε να πυροβολήσει τους μετανάστες όταν άκουσε στο ραδιόφωνο ότι ένας Νιγηριανός άνδρας είχε δολοφονήσει 18χρονη Ιταλίδα στην πόλη Ματσεράτα.

Διαφήμιση

Οι υπεύθυνοι των ερευνών χαρακτηρίζουν το ρατσιστικό αμόκ του Τραϊνι ως «πράξη παραφροσύνης».

Ο δράστης έχει τατουάζ στο μέτωπο, που θυμίζει πολύ «στιλιζαρισμένο» αγκυλωτό σταυρό, ενώ, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, είχε διωχθεί από γυμναστήριο της περιοχής όπου διέμενε, λόγω των ακροδεξιών ιδεών του.

Διαφήμιση