Το υπουργείο Εξωτερικών εγκαλεί τον επίτροπο Χαν, για “επαναλαμβανόμενα ατοπήματα”

Το υπουργείο Εξωτερικών εγκαλεί τον επίτροπο Χαν, για “επαναλαμβανόμενα ατοπήματα”

Ανακοίνωση η οποία σηματοδοτεί σκλήρυνση της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, εγκαλώντας τον Ευρωπαίο επίτροπο Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, για “επαναλαμβανόμενα ατοπήματα”.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών εγκαλεί τον Ευρωπαίο επίτροπο Διεύρυνσης για δηλώσεις που καταστρατηγούν τις Ευρωπαϊκές θέσεις και δεν συνάδουν με την εποικοδομητική στάση που οφείλει να έχει εκ θέσεως, καθώς σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρεται στην πΓΔΜ ως “Μακεδονία”.

«Καλούμε τον Επίτροπο Χαν να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και να μην παραβιάζει, μεταξύ άλλων, τις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις της ίδιας της Ε.Ε. Ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία όπως η σημερινή όπου σχετικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. Τα επαναλαμβανόμενα εκ μέρους του ατοπήματα δεν συμβάλλουν στην επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό. Δεν συνάδουν δε, με τον εποικοδομητικό ρόλο που οφείλουν να έχουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»

καταλήγει η ελληνική διπλωματία.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Κίνδυνος έξαρσης του αλβανικού εθνικισμού

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ κατά του Γιοχάνες Χαν ακολουθεί δήλωση του Νίκου Κοτζιά που εγκαλεί στην τάξη τον ειδικό διαπραγματευτή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς για λάθος μεταφορά των ελληνικών θέσεων.

Το μπαράζ ανακοινώσεων και τοποθετήσεων από την ελληνική διπλωματία καταδεικνύει προσπάθεια περιορισμού των εξωτερικών παρεμβάσεων, αλλά και στρατηγική αναβάθμισης των διμερών διαπραγματεύσεων και υποβάθμισης της διαδικασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Διαβάστε  NATO: Ο Στόλτενμπεργκ πιέζει Ζάεφ για Δημοψήφισμα... τώρα!

Διαφήμιση