Γερμανία: Ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία για συγκυβέρνηση, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Γερμανία: Ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία για συγκυβέρνηση, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Χωρίς συμφωνία, παρά τις αρχικές ελπίδες και διαρροές, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνηση στη Γερμανία, την Κυριακή. Τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά αφορούν αιτήματα των Σοσιαλδημοκρατών προπαντός στον τομέα της αγοράς εργασίας και των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι πληροφορίες ωστόσο θέλουν τις διαπραγματεύσεις να σημειώνουν πρόοδο, με συμφωνία στα θέματα των δήμων και της κοινωνικής κατοικίας. Οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν τη Δευτέρα το πρωί. Ήδη οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) ανέβαλαν την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συνεδρίαση του προεδρείου τους.

Διαβάστε  Έκανε το double ο Ερντογάν αλλά μαζί με τους εθνικιστές

Συμφωνία έχει επιτευχθεί – στο μεταξύ – στο ζήτημα της κατασκευής κοινωνικών κατοικιών, για την οποία θα διατεθούν ως το 2021 δύο δισ. ευρώ, ενώ οι δήμοι αναμένεται να στηριχθούν με 33 δισ. ευρώ. Μεταξύ ωστόσο των θεμάτων που απασχολούν αυτή την ώρα τις διαπραγματεύσεις είναι η «ιατρική περίθαλψη δύο κατηγοριών» και η εργασία ορισμένου χρόνου.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Τσίπρας έστρωσε εδαφος συνεργασίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019

Έξω από το κτίριο του κεντροαριστερού SPD στο Βερολίνο, όπου συναντώνται οι εκπρόσωποι των κομμάτων, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εκδήλωση διαμαρτυρίας από την οργάνωση Greenpeace, η οποία ζητούσε τον περιορισμό των καυσαερίων και την ενίσχυση των περιβαλλοντικών πολιτικών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του αδελφού του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Η ίδια εκτίμησε ακόμη ότι οι συνομιλίες θα είναι και σήμερα δύσκολες.

Διαβάστε  Τρομάζει ο σύνθετος PMI στη Γερμανία

Διαφήμιση