Τόσκας: Έστειλαν απειλητική επιστολή στον Κοτζιά

Τόσκας: Έστειλαν απειλητική επιστολή στον Κοτζιά

Τις πληροφορίες για απειλές σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και της οικογένειάς του επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

“Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δέχθηκε επιστολή με απειλές για σφαίρες τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του”.

δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ συνέχισε αναφέροντας το περιεχόμενο της απειλητικής επιστολής

“Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα” αναφερόταν στην επιστολή που ελήφθη χθες και την οποία έχουν στα χέρια τους οι Αρχές

είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε

Διαφήμιση

«Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε πόσο επικίνδυνο είναι να στέλνει κάποιος επιστολές επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος διαπραγμάτευσης. Προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία για αυτούς που έστειλαν την επιστολή. Ηδη έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές για να βρεθεί μια άκρη για αυτούς που προσπαθούν να δυναμιτίσουν ακόμη και το κλίμα της ειρηνικής διαδήλωσης».

Αναφερόμενος στα μέτρα της αστυνομίας είπε πως «έχουν δοθεί εντολές στην Αστυνομία ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη η συγκέντρωση. Ευελπιστώ ότι και οι διοργανωτές θα πάρουν τα μέτρα τους για να απομονώσουν τα ακροδεξιά στοιχεία».

Διαβάστε  Ο Κοτζιάς ανοίγει το Κυπριακό από τη Ρωσία

Κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις του Ρουβίκωνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι

«γίνεται μια προσπάθεια μετά από 25 χρόνια βαλτώματος ενός προβλήματος να λυθεί ένα ζήτημα, το υπουργείο Εξωτερικων κάνει τις διαπραγματεύσεις κάτω από τις κατευθύνσεις του πρωθυπουργού και το κύριο κλίμα δεν καθορίζεται από τους ακραίους της μιας πλευράς ή της άλλης ή από τις επιστολές».

Στην ερώτηση εάν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αποφυγή προβλημάτων με αφορμή και την ανακοίνωση Ρουβίκωνα ότι θα βρίσκεται την Κυριακή στον Αγιο Παντελεήμονα ο υπουργός απάντησε:

«Είναι λάθος να βάζουμε στη ζυγαριά τα τεράστια προβλήματα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και τα μικρά προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι με προκηρύξεις. Δεν νομίζω να έχετε την εντύπωση ότι μπορεί να φυλάσσεται κάθε δημόσιο κτίριο μη τυχόν και ρίξει κάποιος προκηρύξεις».

Διαφήμιση