Συνάντηση Δραγασάκη με Αμερικανό πρέσβη για Σκοπιανό και μεταμνημόνιο

Συνάντηση Δραγασάκη με Αμερικανό πρέσβη για Σκοπιανό και μεταμνημόνιο

Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αποδεικνύοντας την έντονη δραστηριοποίηση του αμερικανικού παράγοντα τη στιγμή που στην κορυφή της επικαιρότητας βρίσκεται το Σκοπιανό.

Από την ατζέντα της συνάντησης, έτσι όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από την αντιπροεδρία, προκύπτει εμφανώς η σχέση εθνικών θεμάτων και μειζόνων ζητημάτων οικονομικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσίασε στον πρέσβη των ΗΠΑ τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο και για την προετοιμασία της ασφαλούς και βιώσιμης αυτοδύναμης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Διαφήμιση

Παράλληλα στην ανακοίνωση της αντιπροεδρίας επισημαίνεται ότι κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια.

Ο Γιάννης Δραγασάκης ενημέρωσε τον Τζέφρι Πάιατ σχετικά με τη σημασία της διαμόρφωσης του εθνικού σχεδίου για το μέλλον της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή. Βασικός άξονας του σχεδίου, το οποίο ήδη διαμορφώνεται, είναι, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το νέο υπόδειγμα δίκαιης και βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ωστόσο, η παράλληλη συζήτηση των θεμάτων αυτών, σε αυτή τη χρονική στιγμή και με τη συγκεκριμένη διάρθρωση της ατζέντας δημιουργεί εύλογους συνειρμούς για την -έστω και λανθάνουσα- σύνδεση των δυο θεμάτων, που στην προέκτασή τους ακουμπούν το ενιαίο ζήτημα της ανάκτησης εθνικής κυριαρχίας.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, τάσσεται υπέρ της διαβαλκανικής συνεργασίας. Τόνισε ακόμη ότι η προσπάθεια επίλυσης εκκρεμοτήτων, όπως αυτή του ζητήματος της ΠΓΔΜ, στη βάση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, θα συμβάλει στην αξιοποίηση της σημαντικής ευκαιρίας για την υλοποίηση ενός σχεδίου βαλκανικής συνανάπτυξης για τη σταθερότητα και την αναβάθμιση της θέσης της περιοχής συνολικά, στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.