Σε κλοιό πιέσεων το Bitcoin, παραμένει κάτω από τα 10,000 δολάρια

Σε κλοιό πιέσεων το Bitcoin, παραμένει κάτω από τα 10,000 δολάρια

Διαρκή είναι τα χτυπήματα που δέχεται πλέον το Bitcoin, καθώς η διαδεδομένη τάση περιορισμού των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα λόγω της συνεπακόλουθης φοροδιαφυγής, και ανομίας. Παράλληλα, οι πιέσεις εντείνονται από την κατοχύρωση κερδών λόγω της παρατεταμένης ανόδου και της νέας δυναμικής ισορροπίας που δημιουργείται με την ενεργοποίηση ΣΜΕ από το CBOE.

Τελευταίο πλήγμα είναι η ανακοίνωση του Facebook ότι πρόκειται να σταματήσει να προβάλλει διαφημίσεις σχετικά με το Bitcoin.

Διαβάστε  Ιταλία: Ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιεί, στα ύψη το κόστος δανεισμού

Το Facebook ανέφερε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αυτή την εβδομάδα ότι απαγορεύει όλες τις διαφημίσεις που «προωθούν χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες που συχνά συνδέονται με παραπλανητικές ή δόλιες προωθητικές πρακτικές, όπως τα δυαδικά δικαιώματα (binary options), οι αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) και τα κρυπτονομίσματα».

Διαφήμιση


Το κλίμα στην αγορά επηρέασε και η ηλεκτρονική επίθεση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coincheck, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 530 εκατ. δολαρίων καθώς και η κλήτευση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές δύο από τους μεγαλύτερους στον κόσμο παικτών κρυπτονομισμάτων, των ανταλλακτηρίων Bitfinex και Tether.

Διαβάστε  Εξανεμίστηκαν 46 δισ. από την κεφαλαιοποίηση του Bitcoin

Η τιμή του πλέον διαδεδομένου κρυπτονομίσματος έχει υποχωρήσει περί το 50% από τα υψηλά, ενώ βρίσκεται σε πτωτική πορεία από τις αρχές του έτους.

Στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου Bitstamp, το bitcoin υποχώρησε έως τα 9.165 δολάρια, σημειώνοντας πτώση άνω του 50% από τα υψηλά επίπεδα των σχεδόν 20.000 δολαρίων που κατέγραψε τον Δεκέμβριο. Το νόμισμα έχει υποχωρήσει πάνω από 26% από τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Ιανουάριο του 2015.

Διαβάστε  Η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα, τι φοβάται

Διαφήμιση