Νέο ναυάγιο και φόβοι για 90 νεκρούς στον υγρό τάφο της Μεσογείου

Νέο ναυάγιο και φόβοι για 90 νεκρούς στον υγρό τάφο της Μεσογείου

Φόβοι για έως και 87 νεκρούς μετανάστες από ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης αναδύονται καθώς μέχρι στιγμής από τα 90 άτομα που επέβαιναν στη λέμβο μόνο τρεις έχουν διασωθεί, ενώ δέκα είναι τα πτώματα που έχουν ξεβραστεί στις ακτές.

«Δέκα πτώματα ξεβράστηκαν στις λιβυκές ακτές» και υπάρχουν τρεις επιζώντες, δήλωσε στους δημοσιογράφους τηλεφωνικά από τη Γενεύη εκπρόσωπος του IOM, διευκρινίζοντας ότι 8 από τους νεκρούς είναι Πακιστανοί και 2 Λίβυοι.

«Δύο από τους επιζώντες κολύμπησαν μέχρι την ακτή, ενώ ο τρίτος διασώθηκε από έναν ψαρά», διευκρίνισε η Ολίβια Χέντον.
Σύμφωνα με τους επιζώντες, τουλάχιστον 90 άνθρωποι μπορεί να έχουν χαθεί στην τραγωδία αυτή, στην πλειονότητά τους Πακιστανοί.

Διαφήμιση

Το 2017, 3.138 Πακιστανοί έφθασαν στην Ιταλία διασχίζοντας τη Μεσόγειο από τη Λιβύη, σύμφωνα με τον IOM. Αλλά φέτος ο αριθμός των Πακιστανών έχει αυξηθεί. Περί τις 240 αφίξεις Πακιστανών έχουν καταγραφεί κατά τον Ιανουάριο στην Ιταλία, έναντι μόνον 9 τον Ιανουάριο 2017.

Τον περασμένο χρόνο, περισσότεροι από 3.100 χάθηκαν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη, ανάμεσά τους περισσότεροι από 2.800 ανοικτά της Λιβύης, σύμφωνα με απολογισμό του IOM.

Περισσότεροι από 600.000 θεωρείται ότι έχουν κάνει το θαλάσσιο ταξίδι από τη Λιβύη προς την Ιταλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο αριθμός τους έχει μειωθεί από τον Ιούλιο, καθώς, υπό την πίεση της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι λιβυκές αρχές και οι τοπικές πολιτοφυλακές εμποδίζουν τις αναχωρήσεις.

Διαφήμιση