Ρωσία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση, σκοτώθηκε ο ύποπτος

Ρωσία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση, σκοτώθηκε ο ύποπτος

Έναν τζιχαντιστή που προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση εξουδετέρωσαν οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις της κρατικής ασφαλείας (FSB).

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε ένα μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, ο οποίος σχεδίασε τρομοκρατική επίθεση στις 18 Μαρτίου στην Περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ.

Ο ύποπτος που προέβαλε αντίσταση κατά τη διάρκεια σύλληψής του σκοτώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις.

Διαφήμιση

Στο σπίτι του βρέθηκαν μια ισχυρή αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή, εξαρτήματα για την κατασκευή περισσότερων εκρηκτικών συσκευών, καθώς και πυροβόλα όπλα και άλλα εκρηκτικά.

Στα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, η FSB δήλωσε ότι απέτρεψε τρομοκρατικές επιθέσεις που στόχευαν στις προεδρικές εκλογές και τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς.

Αργότερα, η FSB ανακοίνωσε τη σύλληψη μελών ενός πυρήνα ισλαμιστικής τρομοκρατίας που σχεδίαζε μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αγία Πετρούπολη, με πληροφορίες που παρείχε η CIA και για τις οποίες ο Βλάντιμιρ Πούτιν ευχαρίστηκε δημοσίως τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σχεδιάστηκαν από μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Τρεις πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας συνελήφθησαν και δύο όπλα AK-47 (καλάσνικοφ), δύο αυτοσχέδιες βόμβες και άλλα εκρηκτικά υλικά κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Διαφήμιση