Μετονομάζουν δρόμους και αεροδρόμιο στα Σκόπια

Μετονομάζουν δρόμους και αεροδρόμιο στα Σκόπια

Απόφαση για τη μετονομασία της εθνικής οδού και του αεροδρομίου των Σκοπίων αναμένεται να λάβει σύντομα το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μίλε Μποσνιάκοφσκι.

Οι κινήσεις αυτές που έχουν ξεκινήσει να συζητώνται ανοιχτά από τα τέλη του ποηγούμενου χρόνου φαίνεται ότι έχουν ωριμάσει στην γειτονική χώρα, ενώ εκλαμβάνεται ως απόδειξη της πολιτικής βούλησης για εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού και εδραίωση φιλικών σχέσεων.

Σε απάντηση σε αυτά η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει και δεύτερο συνοριακό σταθμό, στις Πρέσπες, διευκολύνοντας τη μετάβαση Ελλήνων και τουριστών στη γειτονική χώρα.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της πΓΔΜ η μετονομασία του αυτοκινητόδρομου και του αεροδρομίου των Σκοπίων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Zόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, θα γίνει σύντομα με απόφαση της κυβέρνησης.

«Πρέπει να ληφθεί απόφαση από την κυβέρνηση και αυτό θα γίνει την επόμενη περίοδο, σύντομα» ανέφερε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα Σκόπια.

Eρωτηθείς για τις προσδοκίες της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ από την επίσκεψη στα Σκόπια του διαπραγματευτή του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς, ο Μίλε Μποσνιάκοφσκι επανέλαβε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για την επίτευξη λύσης στο θέμα του ονόματος, ότι υπάρχει πολιτική βούληση και ότι οι σχέσεις της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων.

Πρόσθεσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τις συναντήσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με τον Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος επίσης θα κάνει δήλωση.

Διαφήμιση