Ισπανοί hackers έκλεψαν ελληνική εταιρία και… συνελήφθησαν

Ισπανοί hackers έκλεψαν ελληνική εταιρία και… συνελήφθησαν

Έξι Ισπανοί hackers συνελήφθησαν μετά από καταγγελία ελληνικής εταιρίας, με έδρα στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία τους κατηγορεί για εξαπάτηση και υπεξαίρεση 10,000 ευρώ.

Οι hackers κατάφεραν να υποκλέψουν και να χρησιμοποιήσουν λογαριασμούς email ισπανικής συνεργαζόμενης εταιρίας, ζητώντας από την ελληνική να καταβάλλει επιπροσθέτως 10,000 ευρώ σε λογαριασμό που υπέδειξαν οι hackers.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι τρεις φερόμενοι ως δράστες απέκτησαν παράνομη πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εταιρείας που προμηθεύει την παθούσα επιχείρηση, πείθοντας τους υπεύθυνους της δεύτερης ότι η αλληλογραφία που αντάλλασσαν προερχόταν από τους νόμιμους προμηθευτές τους.

Διαφήμιση

Στη συνέχεια, μεταβάλλοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου η βορειοελλαδίτικη εταιρεία έπρεπε να καταβάλει το αντίτιμο των υποτιθέμενων συναλλαγών, οι τρεις αλλοδαποί κατάφεραν να αποσπάσουν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Μόλις έγινε αντιληπτή η απάτη, οι υπεύθυνοι της παθούσας επιχείρησης απευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος, ενώ ακολούθησε ηλεκτρονική έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη των εμπλεκόμενων.

Σε συνεργασία με τις ισπανικές διωκτικές Αρχές, συνελήφθησαν οι δράστες, που φαίνεται ότι δραστηριοποιούνται συστηματικά στην εξαπάτηση εταιρειών με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Μέρος του παραπάνω ποσού επιστράφηκε στην καταγγέλλουσα εταιρεία, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ η διαδικασία για την επιστροφή του συνόλου του ποσού είναι σε εξέλιξη.

Διαφήμιση