Σαουδική Αραβία: Ο διάδοχος κέρδισε την παρτίδα, 100 δισ. στο ταμείο, ελεύθεροι οι συλληφθέντες πλούσιοι

Σαουδική Αραβία: Ο διάδοχος κέρδισε την παρτίδα, 100 δισ. στο ταμείο, ελεύθεροι οι συλληφθέντες πλούσιοι

Μετά δυο μήνες διαπραγματεύσεων και συμβιβασμών και αφού η Σαουδική Αραβία ανέκτησε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατά της διαφθοράς, ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι πάμπλουτοι συλληφθέντες που διέμεναν στο πολυτελές ξενοδοχείο «Ritz-Carlton hotel» στο Ριάντ.

Όπως ανακοινώθηκε, απελευθερώθηκαν από το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας όλοι οι κρατούμενοι, κατηγορούμενοι για διαφθορά, μεταξύ των οποίων και πρίγκιπες, δήλωσε σήμερα Σαουδάραβας αξιωματούχος.

Όλοι κρατούνταν στο πολυτελές ξενοδοχείο «Ritz-Carlton hotel» στο Ριάντ, το οποίο παρέμενε κλειστό για τους πελάτες του.

Διαφήμιση

Μεταξύ των κρατουμένων ήταν δεκάδες πρίγκιπες, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της επιχείρησης καταπολέμησης της διαφθοράς που άρχισε στις αρχές Νοεμβρίου.

Η επιχείρηση κατά της διαφθοράς ήταν ένας ακόμη τρόπος για την εδραίωση της εξουσίας του πρίγκιπα διαδόχου του στέμματος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος έχει ήδη προβεί σε σειρά μεταρρυθμίσεων, ακόμα και σε αναδιάταξη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Διαφήμιση