Συνάντηση-παγίδα(;) Νίμιτς με Κουμουτσάκο

Συνάντηση-παγίδα(;) Νίμιτς με Κουμουτσάκο

Θέση στο διαπραγματευτικό κύκλο επαφών του Μάθιου Νίμιτς κέρδισε η Νέα Δημοκρατία μετά τη δημόσια διαφωνία του προέδρου του κόμματος με τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα.

Η συνάντηση αν και φαινομενικά αποτελεί αναβάθμιση του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πραγματικότητα αποτελεί δέσμευση, ενώ θα μπορούσε να αποδειχθεί και διαπραγματευτική παγίδα, καθώς θα περιορίσει τη δυνατότητα κριτικής, ενώ κάθε κίνηση στη συνέχεια θα ερμηνεύεται ως αιχμή και αντιπαράθεση με τον ΟΗΕ και τους εταίρους και συμμάχους που στηρίζουν τον Μάθιου Νιμτς.

Διαβάστε  Αμερικανική στήριξη για τις απελάσεις Ρώσων

Ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ θα βρεθεί στην Αθήνα αύριο Τρίτη (30 Ιανουαρίου), ενώ στη συνέχεια, την Τετάρτη (31 Ιανουαρίου) θα μεταβεί στα Σκόπια.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο κ. Νίμιτς θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στις 13:30, στο υπουργείο Εξωτερικών. Αμέσως μετά, ο κ. Κοτζιάς θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του κ. Νίμιτς.

Διαβάστε  Τις ελληνοαλβανικές σχέσεις βάζει στο στόχαστρο η ΝΔ

Νωρίτερα, στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Νίμιτς με τον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Νέα Δημοκρατία, η συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών.

Διαφήμιση