Πυριτιδαποθήκη ο Αφγανός που συνελήφθη στο Λυκαβηττό: Είχε επάνω του 78 πυροκροτητές

Πυριτιδαποθήκη ο Αφγανός που συνελήφθη στο Λυκαβηττό:  Είχε επάνω του 78 πυροκροτητές

Νέα στοιχεία που αναβαθμίζουν την υπόθεση του -19χρονου σύμφωνα με το indymedia- Αφγανού που συνελήφθη χθες στον Λυκαβητό έρχονται στη δημοσιότητα καθώς η αντιτρομοκρατική συνέταξε δικογραφία και τον οδήγησε στον εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη και μεταβίβασε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομία ο συλληφθείς είχε επάνω του 78 πυροκροτητές, αντί για επτά ή οκτώ που ήταν η αρχική διαρροή την Κυριακή το πρωί, καθώς και άλλα υλικά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βόμβας.

Σύμφωνα με νέες διαρροές, που επικαλούνται τα media η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι έχει στα χέρια τους ένα «ντελιβερι» τρομοκρατικών οργανώσεων, με επαφές στον αντιεξουσιατικό χώρο και αναζητούν το κρησφύγετο του στα Μεσόγεια.

Διαφήμιση

Ο άνδρας είχε συλληφθεί ακόμη τέσσερις φορές στο παρελθόν και κατάφερνε τα ξεγελά τις αρχές, παρουσιάζοντας σε κάθε περίπτωση διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.

Ο συλληφθείς είχε επάνω του, σύμφωνα με την αστυνομία:

δύο (2) φιαλίδια βουτανίου των 190 gr , από τα οποία το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο,
δύο (2) τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο,
εβδομήντα οκτώ (78) κοινοί πυροκροτητές,
δύο (2) αναπτήρες,
ένα (1) στουπί.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο αλλοδαπός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθεί αύριο το πρωί.

Διαφήμιση