Ομόλογα: Κάτω από το 3% το spread με το bund

Ομόλογα: Κάτω από το 3% το spread με το bund

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα με το spread του 10ετούς ελληνικού να υποχωρεί απέναντι στο bund κάτω από το τεχνικό και ψυχολογικό φράγμα του 3%.

Ειδικότερα, στο κλείσιμο της ΗΔΑΤ το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 2,95%, το οποίο είναι και το χαμηλότερο από το 2016.

Η πορεία της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων διευκολύνει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την έκδοση νέου ομολόγου, το οποίο σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Reuters θα είναι 7ετούς διάρκειας και η σχετική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η FF Group απαντά στην QCM, που εστιάζει, τι ξεχνάει

Στην αγορά συναλλάγματος επικράτησαν σήμερα σταθεροποιητικές τάσεις στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2356 δολ. από το επίπεδο των 1,2427 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η θετική αντίδραση του αμερικανικού νομίσματος αποδίδεται από αναλυτές στην αναμενόμενη για το τέλος της εβδομάδας συνεδρίαση της Fed καθώς και στον εναρκτήριο λόγο του Αμερικανού προέδρου Τράμπ ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Διαβάστε  Proxy war Τσακαλώτου-Ντράγκι μέσω... Ντρούτι, για τα κλειδιά των τραπεζών

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στην ΗΤΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 11 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου λήξεως 30 Ιανουαρίου 2028 διαμορφώθηκε στο 3,64% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,69% να διαμορφωθεί στο 2,95%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,194%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,224%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,282%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο – 0,33% και, τέλος, στον μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,374%.

Διαβάστε  Οι αγορές τσακίζουν τον Ερντογάν

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2379 δολάρια.

Διαφήμιση