Η σημειολογία της συνάντησης Ζάεφ-Σόρος στο Νταβός

Η σημειολογία της συνάντησης Ζάεφ-Σόρος στο Νταβός

Συνάντηση με τον Τζορτζ Σόρος είχε στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εστιάζοντας στην αναπτέρωση ευρωατλαντικής προοπτικής της χώρας, σηματοδοτώντας την έμπρακτη ενδυνάμωση των δεσμών και της δέσμευσης της κυβέρνησης της χώρας σε αυτή την κατεύθυνση.

Η συνάντηση έχει αυξημένο ειδικό βάρος και υψηλή σημειολογική αξία, καθώς ο μεγαλοεπενδυτής και η ΜΚΟ, Open Society Foundation, που διαχειρίζεται τις φιλανθρωπικές του δράσεις, ιδιαίτερα στην Κεντρική, Ανατολική Ευρώπη και στα Δυτικά Βαλκάνια, τελούν υπό διωγμών από κυβερνήσεις όπως της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, ενώ έχει εκδιωχθεί και καταζητείται με ένταλμα σύλληψης από τη Ρωσία. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της πΓΔΜ είχε ζητήσει από το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος να εγκαταλείψει τη χώρα, τον Μάρτιο του 2017, μεσούσης της πολιτικής σύγκρουσης για τον έλεγχο της χώρας.

Συνεπώς, η επανεμφάνισή του στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων υποστηρίζοντας τη νέα πολιτική του Ζόραν Ζάεφ, σηματοδοτεί την έναρξη της διαμόρφωσης του απαραίτητου υποστηρικτικού πλαισίου για την προώθηση της λύσης του ονοματολογικού στην κοινωνία, καθώς και τη διάνοιξη ενός ακόμη διαύλου επικοινωνίας της κυβέρνησης με τη διεθνή πολιτική και επενδυτική ελίτ.

Διαφήμιση

Παράλληλα ο Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε στο Νταβός με τον επικεφαλής της EBRD και της Παρευξείνιας Τράπεζας καθώς αναζητά περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να πείσει την κοινωνία ότι ο δρόμος για την ΕΕ και το NATO μπορεί να έχει συμβιβασμούς, πλην όμως οδηγεί σε ουσιαστική αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.